RólunkA Meződi család
Meződi Alice
Gyermekkora óta dolgozik a vendéglátásban. Egész életében tanulja és tanítja a szakmát.
1956-ban a szülei által bérelt Paksi Halászcsárdában sámlin állt a pult mögött, és csapolta a sört, mérte a bort. A Pakson tanult ízeket máig nem feledve egyszer egy évben még most is a fazekak mögé áll, hogy elkészítse a törzsvendégeknek a karácsonyi halászlét, a töltött káposztát és a libamájas fasírtot.
A fővárosba visszakerülve, dolgozott a Fővárosi Tanács Észak-Budai Vendéglátó Vállalatnál és a Hungária Szálloda-Étterem Vállalat több egységében: a Moszkva téri Trombitásban, Óbudán a régi Síposban, a Royal szállóban, a balatonfüredi Marina szállóban, és az akkori NDK-ban is. A tabáni Kakasban már üzletvezető-helyettes. Volt pultos, felszolgáló, szakács, szerződéses üzletvezető; az elmúlt harminc évben egyéni és társas vállalkozó, az utóbbi három évtizedben pedig tulajdonos-üzletvezető. A leghíresebb a Kisbuda Vendéglő volt, Buda közkedvelt művészkocsmája.
Innen kétfelé ágazott az út: az óbudai Hörpintő kocsmából egy elegáns, század eleji polgári hangulatot idéző éttermet hozott létre, ez lett a Kisbuda Gyöngye. A Ságvári Ifjúsági Presszóból pedig a családias Remiz Kávéházat és Éttermet álmodta meg férjével, Meződi Józseffel közösen. Folyamatosan adja át a családi vállalkozást a második generációnak.
Szakmai hitvallása: úgy kell alkalmazkodni a változó világhoz, hogy megőrizzük egyéniségünket, és azokat a hagyományokat, amelyeket megőrzésre méltónak ítélnek a vendégek.
Meződi József
Pécsett született, ott kezdett énekelni a templomi kórusban.
1973-ban csatlakozott a budapesti Apostol együtteshez, 1975-ben a Nehéz a boldogságtól búcsút venni című dalával robbant be a magyar könnyűzenei életbe. Attól kezdve a „Kalapos Ember” az igényes könnyűzene apostola.
Számos sikerdal és két nagylemez után 1981-től az Apostol együttes lett a Rock színház állandó zenekara. Éveken át játszott a nagysikerű musicalekben.
1998 decemberében lemezválogatásuk jelent meg a régi slágerekből, 1999 márciusában pedig két teltházas koncertet adtak a Budapest Sportcsarnokban. A 2004-ben megjelent új lemezüket a Budapest Sportarénában mutatták be.
Felesége mellett szakács- és cukrászvégzettséget is szerzett. Műszaki alapvégzettségét hasznosítva irányítja az éttermek technikai működését.
2008-ban Apostoli ételek címmel jelent meg szakácskönyve.
Meződi Zsolt
Az üzletek éttermi főnöke és sommelier-je. Több országban szerezte és bővítette szakmai tudását. A hazai borászatok kínálatának ismeretében állítja össze az aktuális étlapnak legjobban megfelelő borválasztékot.
Szervezi és lebonyolítja az étterem külső-belső rendezvényeit.
A családi vállalkozásban részt vesz a stratégia kialakításában.
Felesége, Renáta az üzletek „back stage”-ében dolgozik. Kapcsolatot tart a beszállítókkal, a partnerekkel.
Meződi Gábor
Finnországban és Ausztriában bővítette szakmai alaptudását.
Szakácsként dolgozik a családi éttermekben és a külső rendezvényhelyszíneken.
Részt vesz az új ételválaszték tervezésében és kialakításában.