RólunkA Meződi család

Meződi Alice

Gyermekkora óta dolgozik a vendéglátásban. Egész életében tanulja és tanítja a szakmát.

1956-ban a szülei által bérelt Paksi Halászcsárdában sámlin állt a pult mögött, és csapolta a sört, mérte a bort. A Pakson tanult ízeket máig nem feledve egyszer egy évben még most is a fazekak mögé áll, hogy elkészítse a törzsvendégeknek a karácsonyi halászlét, a töltött káposztát és a libamájas fasírtot.

A fővárosba visszakerülve, dolgozott a Fővárosi Tanács Észak-Budai Vendéglátó Vállalatnál és a Hungária Szálloda-Étterem Vállalat több egységében: a Moszkva téri Trombitásban, Óbudán a régi Síposban, a Royal szállóban, a balatonfüredi Marina szállóban, és az akkori NDK-ban is. A tabáni Kakasban már üzletvezető-helyettes. Volt pultos, felszolgáló, szakács, szerződéses üzletvezető; az elmúlt harminc évben egyéni és társas vállalkozó, az utóbbi három évtizedben pedig tulajdonos-üzletvezető. A leghíresebb a Kisbuda Vendéglő volt, Buda közkedvelt művészkocsmája.

Innen kétfelé ágazott az út: az óbudai Hörpintő kocsmából egy elegáns, század eleji polgári hangulatot idéző éttermet hozott létre, ez lett a Kisbuda Gyöngye. A Ságvári Ifjúsági Presszóból pedig a családias Remiz Kávéházat és Éttermet álmodta meg férjével, Meződi Józseffel közösen. Folyamatosan adja át a családi vállalkozást a második generációnak.

Szakmai hitvallása: úgy kell alkalmazkodni a változó világhoz, hogy megőrizzük egyéniségünket, és azokat a hagyományokat, amelyeket megőrzésre méltónak ítélnek a vendégek.


Meződi Alíz és Meződi József

Meződi József

Pécsett született, ott kezdett énekelni a templomi kórusban.

1973-ban csatlakozott a budapesti Apostol együtteshez, 1975-ben a Nehéz a boldogságtól búcsút venni című dalával robbant be a magyar könnyűzenei életbe. Attól kezdve a „Kalapos Ember” az igényes könnyűzene apostola.

Számos sikerdal és két nagylemez után 1981-től az Apostol együttes lett a Rock színház állandó zenekara. Éveken át játszott a nagysikerű musicalekben.

1998 decemberében lemezválogatásuk jelent meg a régi slágerekből, 1999 márciusában pedig két teltházas koncertet adtak a Budapest Sportcsarnokban. A 2004-ben megjelent új lemezüket a Budapest Sportarénában mutatták be.

Felesége mellett szakács- és cukrászvégzettséget is szerzett. Műszaki alapvégzettségét hasznosítva irányítja az éttermek technikai működését.

2008-ban Apostoli ételek címmel jelent meg szakácskönyve.


Meződi Zsolt

Meződi Zsolt

Az üzletek éttermi főnöke és sommelier-je. Több országban szerezte és bővítette szakmai tudását. A hazai borászatok kínálatának ismeretében állítja össze az aktuális étlapnak legjobban megfelelő borválasztékot.

Szervezi és lebonyolítja az étterem külső-belső rendezvényeit.

A családi vállalkozásban részt vesz a stratégia kialakításában.

Felesége, Renáta az üzletek „back stage”-ében dolgozik. Kapcsolatot tart a beszállítókkal, a partnerekkel.


Meződi Gábor

Meződi Gábor

Finnországban és Ausztriában bővítette szakmai alaptudását.

Szakácsként dolgozik a családi éttermekben és a külső rendezvényhelyszíneken.

Részt vesz az új ételválaszték tervezésében és kialakításában.

ElérhetőségKeressen minket bizalommal

 

Megközelíthetőség

Megközelíthető a Széll Kálmán térről az 61-es villamossal, valamint a 22-es, 222-es, 22A jelzésű autóbuszokkal.

Cím

Remíz Kávéház és Étterem
1021 Budapest, Budakeszi út 5.
+36 1 200 3843, +36 1 394 1896
+36 30 999 5131
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Térkép

Nyitvatartás

  • hétfő - szombat 12:00 - 22:00
  • vasárnap 12:00 - 17:00

Akadálymentes étterem

Mozgássérült vendégeinknek akadálymetes toalett áll rendelkezésükre.